Bukkelotteri 2020

På grund af CORONA har vi udskudt bukkelotterier til sæsonen 2021, derfor bliver lotteriet først trukket til april 2021. Håber I har forståelse for situationen.

Bestyrelsen


 Husk at deltage i foreningens store bukkelotteri 

For kun kr. 100,- kan du deltage i lotteriet om afskydning af en buk på et gods på Sjælland værdi kr. 6.000,- 
2 stk. gavekort kr. 1.000,- 
2 stk gavekort kr. 500,-
Vi trækker vinderne til vores trofæaften i april 2021.
Lodsedlerne kan købes ved henvendelse til bestyrelsen.
Der er kun 100 lodder i lotteriet.
Knæk og Bræk

2019

Vinderne i Bukkelotteriet 2019
 
Buk - Benny Sandersen
1.000,- kr. gavekort - Jimmi Søndergaard
1.000,- kr. gavekort - Niels Christian Kjær
500,- gavekort - Kristian Lynge
500,- gavekort - Stig Petersen
 
Tillykke til vinderne og tak til alle de jægere der støtter vores lotteri. 
 

Benny skulle som noget nyt for foreningen skyde sin buk på Gunnerslevholm Gods.
Efter et par gange på Gunderslevholm, hvor Benny sad i tårn/stige uden held til at skyde en buk. Blev det tid for at prøve med en pürch 🙂
 
Benny fortæller "Jeg pürchede mig på skudhold, så det var meget spændende. Jeg skød ham perfekt, og han gik ned i skudet.👍

2018

Christian Stæhrs oplevelse da han skød sin buk fra bukkelotteriet 2018.

 

Bukkelotteri og kæmpe oplevelser

Den 5/12 2017 var der inviteret til julebanko i jagtforeningen, jeg hev fruen og datteren med og vi fik en super hyggelig aften. Det var denne aften jeg købte lod nr. 50 til det årlige bukkelotteri. 

Lodtrækningen i lotteriet blev foretaget til trofæaftenen i april, en aften jeg desværre ikke kunne deltage i, men der gik ikke længe før der tikkede en sms ind ” DE HAR SGU TRUKKET NR. 50, DIT NR.!!! , JEG RINGER OM LIDT” pulsen steg en del og jeg løb ud og fandt lodsedlen i jagtpungen, den var god nok det var mit nr. 

Det skal lige fortælles at jeg har haft jagttegn i 4 år og dette skulle være min første bukkejagt, der er blevet trænet en del og jeg er rimelig tilfreds med min skydning. 

Næstformand ringet til mig og vi aftaler en dag vi kan køre ned og hilse på skytten og aftale nærmere om hvornår jeg skal komme ned og jagte, vi køre mod Giesegård og bliver mødt på gårdspladsen af skytten som er super, vi får en hurtig rundvisning og vi aftaler at han ringer til mig når vi nærmer os bukkejagten. 

Skytten ringer og vi aftaler at jeg skal komme ned og prøve kræfter med bukkejagten d. 18/5 om morgen. Jeg fik ikke sovet meget i dagene op til d. 18. og grejet blev gennemgået og pakket flere gange…. 

Jeg ankommer i god tid ved skyttens hus og gør mig klar, der bliver hilst og snakket om hvad der skal ske, om jeg vil sidde i et tårn eller om vi skal køre rundt og lede efter et dyr, vi planlægger at jeg starter i et tårn og hvis der ikke sker noget kan jeg ringe og så kan vi køre en tur. Jeg får anvist et tårn og der går ikke længe før der sker noget, i løbet af 4 min. Ser jeg: fasan, hare, rå, buk, ræv og krondyr. Jeg fandt ud af senere at sådan er det bare på Giesegård, der er meget vildt, og det var ikke unormalt at jeg på en jagt tur så 8-10 bukke og 10-15 råer. En aften jeg sad i et tårn kom der en stor flot buk og jeg besluttede at hvis muligheden kom så var det ham jeg ville gå efter, det skulle vise sige at det blev svære end som så at få ham ind under 100m som jeg havde besluttet var min skud afstand. 5 gange mødte jeg ham ved tårnet og 5 gange snød han mig, tror sgu han kunne klokken, men fede og nervepirrende oplevelser gav han mig, så pyt med at det ikke blev ham der blev min første. 

d. 27/6 kørte jeg mod Giesegård igen og denne aften mødte skytten mig på gårdspladsen og sagde” vi prøver et nyt sted i dag” og sagde

og tænkte ja ja der er jo massere af dyr her. Vi kørte ud til tårnet og snakkede lidt om hvor dyrene somregel kom fra og generel sikkerhed da der lige var et par huse og en vej der skulle tages hensyn til. Jeg satte mig i tårnet og tændte en smøg, for lige at tjekke vindretningen, brugte afstandsmåleren for lige at få lidt fiks punkter til hvor jeg ville skyde hvis muligheden kom. 

Der gik en time før jeg så et dyr, meget unormalt, og jeg nåde at tænke hva filan er det her for et sted de har sat mig…. Der kom en lille rå og gik foran tårnet en lille times tid så smuttede hun igen for at komme tilbage med en veninde og fortsætte deres aften spisning, jeg sad og nød dem i kikkerten og tænkte det her bliver en hyggelig aften med så fint selskab. Pludselig ud af øjenkrogen kunne jeg se rapsen bevæge sig og på ca. 130 m kom HAN, drømmebukken, han havde retning direkte mod råerne og mig. Han gik stille og roligt og spiste og ænsede ikke råerne før de var ca. 20 m fra hinanden og den ene rå løb op til ham og ville lege. Jeg tænkte nu stopper du med og drille ham, han skal ikke smutte fordi du er i legehumør. Han fortsatte heldigvis i min retning… lige pludselig får han fært af et eller andet og stiller sig ind i rapsen, jeg kigger rundt på engen og kan se der står en då ca. 70 meter fra der hvor jeg sidder og ca 80 m. fra bukken, jeg holder vejret og når at tænke mange tanker på meget kort tid….. bukken træder ud og begynder at spise han kommer tættere og tættere på, han er på 80 meter da jeg slipper kuglen og han tegner, men løber i rapsen…. Han kommer ikke ud på den anden side af det 10m brede raps stykke, så jeg er sikker på han ligger der, så sikker man nu kan være i den situation. Jeg får mega feber efter skuddet, faktisk så meget at jeg ikke kan komme ned af tårnet og ender med at stå og tisse ud fra tårnet og da de værste rystelser er aftaget for jeg ringet til skytten og sagt at jeg har skudt til en buk, han siger fedet jeg er der om 15 min. Så kigger vi på det. 15 MIN.!!! Jeg tænker fuck det er langt tid… men da han kommer, tror jeg der er gået 10 min. Og jeg har tænkt mange scenarier igennem om hvorfor han ikke skulle ligge der, da skytten kommer og jeg skal fortælle hvad der er sket får jeg feber igen…. Vi går over og kigger på skudstedet, der er tydelig sweiss, puha tænker jeg, den er god nok og får lidt feber igen. Vi følger sweiss sporet og ganske rigtig, bukken er løbet 10 meter og ligger så fint i rapsen med et fint lungeskud. Hatten af og tillykke fra skytten, jeg får feber igen, lidt anderledes end før, mere en lykkerus og kæmpe glæde over at det lykkes, men mine hænder og ben ryster så meget at jeg dårligt kan bære dyret op til bilen.

Vi får kørt bukken op til skytte huset og får ham brækket, han er fin siger skytte, jeg kan godt se at det betyder han er rigtig flot og jeg mærker en stolthed og taknemlighed for at jeg har fået lov til at skyde så prægtig et dyr.

En stor tak skal lyde til jagtforeningen for at jeg fik denne kæmpe oplevelse og en stor tak til folkene på Giesegård for den fine behandling og store tålmodighed med en ny riffeljæger.

K & B

Christian Stæhr

© 2021 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/